Kátína fra Tankefuld – DK2023200073

Kátína er et stort og velproportioneret hoppeføl. Hun er rolig og meget tillidsfuld. Navnet Kátína betyder livsglæde, munter og kåd.

Katína er meget robust og hvilker i sig selv. Det beviste hun, da hun var 3 uger gammel. Hun var meget uheldigt trillet under staldens yderbeklædning og ind i et smalt hulrum, hvor hun kun lige kunne stå oprejst. Hun må have stået der ganske længe, for hendes mor var gået på marken for at spise. Så hun var helt alene, vi fandt hende om morgenen meget sulten og lettere dehydreret. Hun stod der uden en eneste lille rift eller skramme trods det, at hun opholdt sig i en jernkonstruktion med masser af skarpe kanter. Hun tog det helt roligt, da vi kom og gav hende mad og vand, indtil dyrlægen kom – og hun tog det roligt, da hun blev hejst ud fra hulrummet!

Kátína er efter vores førstefødte Aradís og flotte Garpur fra Carlshøj.

Kátína, som vi ser hende:

  • SIND: Hun er robust og rolig, og møder nye ting med tillid og nysgerrighed. Hun er kæk og legesyg overfor de andre unge. Hun vil gerne nusses og snakke med mennesker, men er ikke anmassende.
  • BYG: Hun er stor og langbenet. Hun har god hals og overlinje med en lang og bred ryg.
  • RID: Som føl viste hun masser af tølt, mens hun som 1-års mere viser trav. Hun er formentlig 5-gænger, men vi har ikke set pas endnu.
  • HØJDE: Hun er en stor 1-års hoppe. Far måler 146 cm og mor 143 cm.
  • FARVE: Hun er mørkrød uden aftegn.
  • FLOKADFÆRD: Hun er vokset op i en flok på 15 heste og har god flokadfærd. Hun har et godt hestesprog og kan spise med alle i hoppeflokken. Hendes mor er lavt i hierarkiet, og Kátína arbejder på at få en højere status blandt de unge. Hun er meget tæt med sin reservemor, Ófeig (den brogede).
  • TRÆNING: Hun kan have grime på og kan gå alene med os på små ture på gården. Hun har prøvet at stå bundet, blive striglet og få vasket hale. Hun har haft smed, og hun kan læses i trailer. Hun er blevet miljøtrænet med presenninger, bolde og poser sammen med de andre unge. 
  •  

Kátína er passet med vitaminer, smed, ormekur mm.

Kátína er til salg til rette hjem.

8-10 måneders følbasse i vinterpels

Føllet er meget socialt

Føllet er en rigtig kælepotte - og meget robust!

De første dage

Afstamning

Kátína er efter hingsten Garpur fra Carlshøj, der har flotte gangarter og et super godt sind. Kátína er halvsøster til Álfablesí og Ástríkur, der har samme far, og til Lifandi, der har samme mor.