Bára frá Syðra-Kolugili - IS2019255173

Bára er vores nye avlshoppe. Hun er en solidt bygget, smuk, sort farveveksler med et rigtig godt fundament.

Bára er den første hest, vi har købt på Island. Vi købte hende som 2-års og hun blev stående hos Syðra-Kolugil Horsebreeding, der har avlet hende, indtil efteråret 2023.

Vi valgte at få hende tilredet professionelt som 4-års, inden hun skulle til hingst. Hun viser masser af tølt og vi glæder os til at ride hende, når hun har fået sit første føl.

I sommeren 2023 blev hun ifolet med Hvirfill frá Mánaskál, der er en stor, smuk 1. klasseskåret vindott hingst efter Þráinn frá Flagbjarnarholti. Vi mødte Bára for først gang på vores tur til Island. Her gik hun i stod hos hingsten, og vi var meget glade for at møde dem begge to.

Bára kom til Danmark i september 2023, og hun gled helt problemfrit ind i vores hoppeflokke. Hun er en stærk og respektfuld hest med et godt hestesprog. Hun har store bevægelser med masser af tølt. Og så har hun charmeret os med et nysgerrigt og lærenemt væsen 🙂

I juni 2024 fik hun så et stor og langbenet hoppeføl Eydís fra Tankefuld, der er sort farveveksler som sin mor. Hun klarede folingen selv og er en super mor.

Bára som følhoppe

Drægtige Bára er kommet til Danmark

Vores første møde med 4-årige Bára i stod med hingst på Island

Smuk og robust 2-4 årig hoppe på Island

Billederne er taget af avler Malin M. Persson

Farveveksler hoppeføl på Island

Billederne er taget af avler Malin M. Persson

Afstamning

Bára er efter hingsten Farsæll frá Jórvik (FF er 4-gænger hingsten Kappi frá Kommu RID 8,51 og BYG 8,51) og farveksler hoppen Breyting frá Skipaskaga (MF er 5-gænger hingsten Steðji frá Skipaskaga RID 8,54 og BYG 8,31).

BLUP