Tankefuld

OPSTALDNING

Vi har plads til opstaldning af 2-3 rideheste og 2-3 unghopper på Stald Tankefuld. Hestene kommer til at gå sammen med vores flok, da vi har alle hestene på én stor mark. Vi har selv fire hopper og fire ungheste (hopper), men opstalder undtagelsesvist vallakker, så længe de ikke springer på hopperne og slås indbyrdes. Vi tager nye heste ind i sommerhalvåret, hvor kampe om pladserne i hierarkiet foregår ude på markerne. Derved får hestene styr på hierarkiet, inden de til vinter kommer tættere på hinanden i løsdriften og ved foderpladserne.

STALD MED LØSDRIFT

Vi har en 100 m2 stor løsdrift og to nye mindre løsdrifte, som hestene har fri adgang til. Løsdriften har naturlig ventilation, hvilket er godt for hestenes sundhed. Om vinteren har vi vårbyghalm i løsdriftene, både som ekstra foder og til at ligge i. Det giver lidt ekstra mugearbejde i foråret, men hestene nyder det hele vinteren 🙂

I staldbygningen er der en stor sygeboks, striglepladser og foderrum med skabe, som du som opstalder kan benytte. Og i Riddersalen er der plads til sadler og trenser.

TO SMÅ LØSDRIFTE

Om vinteren deler vi hestene op om natten, så de følhopper og de unge har den store løsdrift og inderfolden, og de runde hopper har de små løsdrifte og markerne. Derved vi kan give ungheste og følhopper ekstra wrap, inden de lukkes sammen med resten af flokken igen om dagen.

De små løsdrifte kan i sommerhalvåret lejes på dagsbasis fx i forbindelse med stævner på Saga Svendborgs Tankefuldbane.

MARKERNE

Markerne er slået sammen til én stor mark med græs til nøjsomme heste. Hestene går ude hele året og vælger selv, hvornår de går i løsdriften. Flokken bevæger sig op på den midterste mark og tilbage til løsdriften flere gange dagligt. Vi har også en lille mark, som kan lukkes af til sygefold. Vi synes, det har stor værdi for hestene, at de har plads til at bevæge sig på og oplever meget få konflikter mellem dem.

Om sommeren får følhopper og føl adgang til lidt mere græs end resten af flokken. Det klares ved at sætte mobile hegn op hele vejen ned gennem foldene. Derved har alle stadig masser af plads og hestene følges ad som en stor flok, blot med hegnet mellem sig.

Om vinteren har følhopper, føl og hoppeplage brug for mere wrap end ridehopperne. Derfor er de to grupper adskilt om natten, så der kan fodres differentieret.

RUNDDEL

Vi har lavet en runddel på 16 meter i diameter med et tykt underlag af muslingeskaller. Den kan du bruge til træning af horsemanship mm.

VILKÅR FOR OPSTALDNING

Når din hest er opstaldet hos os, sørger vi for:

  • Fri adgang til græs på markerne hele året og vårbyghalm i løsdriften i vintermånederne.
  • Derudover giver vi vitaminer om sommeren, og wrap og vitaminer om vinteren. Der fodres med wrap udenfor, så hestene kan slappe af i løsdriftene.
  • Opsyn flere gange dagligt, hvor vi naturligvis kontakter dig, hvis vi ser noget usædvanligt med din hest.
  • Fri brug af runddel, hvor du naturligvis selv fjerner klatter efter din hest.

Som opstalder bidrager du med:

  • Du er med til at holde stedet pænt, dvs. hjælper med til at fjerne “klatter”, når du er i stalden, ligesom du fejer staldgangen, når du har striglet mm.
  • Én gang om året er vi alle med til at fjerne “vintermadrassen” i løsdriftene.
  • Nogle weekender om året og en uge i sommerferien er det dig, som passer alle heste i stalden. Det aftales selvsagt på forhånd.
  • Hvis din hest skal have særligt foder, står du selv for indkøb og fodring med dette.
  • Du indgår i fællesskabet i stalden. Det er et lille sted, hvor vi gerne vil kunne hygge os sammen, når vi pusler om hestene.

Det koster 1.500 kr. inkl. moms pr mdr. at have en hest opstaldet hos os. Der er pt ingen ledige opstalderpladser.

HESTE MED SÆRLIGE BEHOV

Da vi har valgt at have hestene gående på én stor mark, hvor vi ikke lukker heste ud og ind fra jordfolde til græsfolde, kan vi på stedet ikke håndtere heste med særlige behov. Det gælder fx heste med tendens til forfangenhed, som skal styres i forhold til adgang til græs.