Kvik fra Glyngøre – DK2008200409

Kvik er Sophias hest, og sådan har det været fra første færd. Kvik er en skøn hest at ride – flotte gangarter, masser af energi, samarbejde og sin egen mening. Fra jorden er Kvik et nussehoved, der både slikker Sophia i hoved og skubber til hende, hvis hun vil noget andet.

Kvik er en hest til hygge og leg, og hun elsker friske galopture på mark og i skov.  Kvik er samtidig hesten med potentialet til de høje klasser på stævnebanerne, hvis det er det vi vil. For Sophia er hun en allround hest, som Sophia er vokset og har udviklet sig med gennem årene. Og i familien er hun en stor personlighed, der altid kommer os glad imøde.

I maj 2018 fik Kvik det sødeste hoppeføl Aradís fra Tankefuld, og i juni 2021 fik hun det lækreste hingsteføl Ástríkur fra Tankefuld. I juni 2022 fik Kvik sit tredje føl efter Sophias drømmehingst Muni fra Bendstrup. Det blev en fin og viljastærk hoppe Kvika, der minder meget om sin mor.

Kvik er en fantastisk mor, der er meget opmærksom på sine føl.

Kvik er flokkens leder og unghestene nyder godt af hendes beskyttelse.

 

Kvik som avlshoppe

  • SIND: Kvik har masser af vilje og fremdrift – og en tænding, der giver hende lidt ekstra til stævner. Hun er en fantastisk sød og nem hoppe fra jord, men kræver en rutineret rytter fra ryggen.
  • BYG: Kvik er let bygget, men har fået mere fylde og flere muskler i takt med træning til stævner. Hun har en lang ryg, en god skulder og middelhøj ansat hals.
  • RID: 4½-gænger med løft og fremgreb i tølt, trav og galop. Kvik har den bedste rentaktede tølt, som tydeligt ses, når Sophia rider hende i T.2.
  • HØJDE: 143 cm.
  • FARVER: Mørkerød med stjerne.

Kvik er både til leg og til stævner

Gode gangarter

Kvik er opdrættet hos Stutteri Toosholm – ses her som 6 årig:

Sophia og Kvik startede T.2 for første gang i juni 2019:

 

[FinalTilesGallery id=’24’]

Afstamning

Kvik er efter Trúr fra Wetsinghe, www.sittardhof-eifel.de. Til kåringen opnåede han 8,48 for rid som 4 gænger, og han vandt VM for 6-års i 1999.

BLUP