Raketta fra Nørskovgaard - DK2017200123

Raketta er vores Benjamin – ung og fræk. Hun er den første unghest, der kom til flokken og med den rolle tror hun stadig, at hun kan slippe afsted med sine frækheder ved at gøre sig til. Da vi fik hende, som vores fjerde hest, kom der ro på flokken.

Hun er en langbenet skønhed med en stor personlighed. Hun er sodrød i mange nuancer, som skifter hen over året.

Raketta er rolig, nervefast og selvstændig. Hun ser ikke spøgelser nogen steder og ser alt nyt, som noget der skal undersøges. Hun er mentalt stærk, og vi har måttet arbejde en del med at overbevise hende om, at vi mennesker står over hende i hierarkiet 🙂

Hun er klar 5-gænger, som gerne slår over i pas på marken, når det skal gå stærkt. Vi starter tilridning af Raketta i vinteren 2022/23.

Raketta har Kolkousheste i anerne, hvilket ses tydeligt i hendes temperament.

I maj 2021 fik Raketta det smukkeste hingsteføl Álfablesi fra Tankefuld efter Garpur von Carlshøj, og i juni 2022 fik hun et skønt hoppeføl Sía fra Tankefuld efter Albert fra Store Hede.

 

Raketta som avlshoppe og kommende ridehest

  • SIND: Raketta er robust, rolig og hviler meget i sig selv. Hun har fra føl af været selvstændig og går gerne fra flokken. Hun er en opmærksom og mentalt stærk hest med god vilje. Miljøtræning med presenninger og lign. tager hun med stoisk ro. I det grundlæggende jordarbejde, som vi har startet op, viser hun stor samarbejdsvilje.
  • BYG: Bygningskåret med 7,66 som 3 års (8 for hoved, hals/skulder/mankekam, ryg/kryds og proportioner). Hun er meget velrejst og præsenterer sig flot.
  • RID: 5-gænger med masser af pas og hastighed. På marken og ved hånd viser hun en stor elastisk skridt. Hun skal tilrides, når føllet i 2022 er vænnet fra.
  • HØJDE: 141 cm (Målte 138 cm som 3-års til bygningskåring).
  • FARVE: Mørk sodrød med stjerne.

En smuk og robust ung hoppe

Afstamning

Raketta er efter Ámur fra Flugsæl – en stor dejlig hingst med det bedste sind, store bevægelser og det flotteste garn.  Desværre døde han i 2018, så vi er heldige at have to af hans afkom. Raketta er halvsøster til Aradís.

BLUP