Aradís fra Tankefuld – DK2018200282

Aradís er vores store frække unghest. Ari som hun hedder i daglig tale er Kviks føl og Sophias lille ønskeføl.

Aradís er en stor, robust og mild hoppe, der kender sin plads i flokken. Hun er meget kontaktsøgende og tillidsfuld overfor os mennesker og leger med tanter og onkler i flokken. Om vinteren har hun været hjemme på Stald Tankefuld, hvor vi har miljøtrænet et par gange og har haft hende med i skoven. Om sommeren har hun været på unghestefold. Hun går let i trailer og er blevet kørt flere gange uden problemer.

Aradís er sortbrun med pseudoål og har dobbeltman. Hun har god højde og en lang ryg med en godt markeret manke. Højde: 138 som 2-årig (mor er 140 og far var 148).

Hun er naturtølter og takter rent. Hun er formentlig 4-gænger, da vi endnu ikke har set pas, og da galoppen er meget rentaktet. Traven er først kommet i sommeren 2021.

Hun er efter Ámur fra Flugsæl, og er dermed halvsøster til vores Raketta. Hun har stærke Kolkuós-linier på begge sider af stamtavlen. Hendes mor Kvik er efter Trúr frá Wetsinghe efter legenden Týr vom Rappenhof.

Hun er fået føllet Lifandi, der er efter  Sævar fra Teland .

 

Aradís som avlshoppe

  • SIND: Arí er robust, rolig og mild hoppe. Hun har fra føl af været tillidsfuld og selvstændig. Hun er en opmærksom og meget samarbejdsvillig. Miljøtræning med presenninger, bolde, kegler og lign. er hun nysgerrig og helt afslappet.
  • BYG: Bygningskåret med 7,80 som 3 års (8 for hoved, ryg/kryds, proportioner, hove og hårpragt). Hun er en stor hoppe med en god balance i proportionerne, en bred ryg, høj mankekam og er middelhøj ansat hals.
  • RID: 4-gænger med rentaktet tølt og galop med godt løft i begge gangarter. Hun viser efterhånden en del trav, men har klart lettest ved tølt. Hun skal tilrides, når hun er 5 år.
  • HØJDE: 144 cm (Målte 141 cm som 3-års til bygningskåring).
  • FARVER: Sortbrun uden aftegn.

Arí er blevet en ung hoppe

De første dage

Så kom hun til verden, den lille Aradís – eller Ari som hun bliver kaldt. Kvik fik sit første føl den 27. maj 2018 og hele familien og hesteflokken havde fornøjelse af at se folingen på passende afstand. Det gik stille og roligt – på filmen her ses det første lille vrinsk:

Afstamning

Aradís er efter Ámur fra Flugsæl – en stor dejlig hingst med det bedste sind, store bevægelser og det flotteste garn.  Desværre døde han i 2018, så vi er heldige at have to af hans afkom.

BLUP