Bjórdís fra Langdamgaard - DK2018200213

Bjórdís er en cremellofarvet hoppe, der Sophia og Susannes fælles avlshoppe. Hun er tillidsfuld og mild af sind og lyser op på marken – og hun er en rigtig kælepotte 🙂

Vi har købt en cremellofarvet hoppe, da vi gerne vil avle skønne heste i smukke farver, og vi er vilde med palomino og moldot, som hende afkom kan blive. Ud over farven og det gode sind har Bjørdís en god højde, let til tølt, fin afstamning og masser af man og hale, så hun har alt det, vi ønsker i en avlshoppe.

I august 2022 fik Bjórdís det smukkeste hoppeføl Glóey efter Sævar fra Teland. Glóey blev Årets hoppeføl til Best in Breeding i 2022, og hende beholder vi også som avlshoppe.

 

Bjørdís som avlshoppe

  • SIND: Hun er rolig og mild, både overfor mennesker og de andre heste i flokken. Hun er meget kontaktsøgende uden at være anmassende. Hun er en fantastisk omsorgsfuld og rolig mor.
  • BYG: Vedledende bygningsbedømt med 7,94 som 3 års (8 for hals/skulder/mankekam, ryg/kryds, proportioner, benkvalitet, hove og hårpragt). Hun er en velproportioneret, velrejst hoppe med en høj mankekam, lang hals, god ryglinje og korrekte lemmer.
  • RID: 5-gænger, der viser alle gangarter på folden. Hende bevægelser er taktfaste, men ikke store. Vi starter jordarbejdet som 4-årig, og hun skal tilrides, når hun er 5 eller 6 år.
  • HØJDE: 138 cm som 3-årig.
  • FARVER: Cremello-farvet (ee, Aa, Cr/Cr). Hun vil dermed altid give et creme-gen videre til sine føl, hvilket giver palomino (rød hingst), moldot eller glóbrun.

Lys i sind og farve

Afstamning

Bjórdís er efter hingsten Kraftur von Winkelsett, der er en alsidig konkurrencehest, der opnået gode resultater i både sport og alrid.

BLUP