Glóey fra Tankefuld – DK2022200588

Glóey har betaget os fra første færd. Hun har et mildt og imødekommende sind som sin mor. Hun er rigtig godt bygget og samtidig ligner hun en lille, yndig krammebamse. Vi overraskes hver gang over, hvordan den lille smukke hest kan have så store bevægelser, som hun har.

Årets Hoppeføl 2022 blev Glóey kåret som til Best in Breeding. Vi er ganske stolte af det resultat, der for os viser, at farveavl ikke står i vejen for at avle gode heste.

Glóey er Bjórdís første føl og er efter fantastiske Sævar fra Teland. Vi valgte Sævar for at få tilført bedre tølt og bedre ben – og i håbet om at få en kommende avlshoppe efter ham. Det var vi heldige at få!

Glóey, som vi ser hende som hoppeplag:

  • SIND: Hun er sød og mild og på ingen måde anmassende. Hun er en enmandshest, der kun er opsøgende overfor dem, hun kender. Hun er en tillidsfuld overfor sine mennesker, men lidt forsigtig overfor nye ting. Hun har mere tænding end sin mor, så hun forventes at blive en hest med middel vilje.
  • BYG: Hun er en velrejst og ædel hoppe med en god skulder og en bred ryg. Hun har et godt fundament med lange, stærke ben.
  • RID: Hun viser masser af tølt og er formentlig 5-gænger, men vi har ikke set pas endnu. Hun er ren-taktet i alle gangarter.
  • HØJDE: Hun bliver en mellemstor hoppe. Far måler 141 cm og mor 138 cm.
  • FARVE: Hun er palomino uden aftegn.
  • FLOKADFÆRD: Hun er vokset op i en flok på 15-17 heste og har god flokadfærd. Hun har en god plads i hoppeflokken og er midt i hierarkiet blandt de unge. Hun er meget tæt med sin søster Trítla, så vi arbejder lidt på adskillelsen af de to.

De første dage

Afstamning

Glóey er efter Sævar fra Teland – en smuk rødblak hingst, der giver afkom masser af tølt, gode ben og godt sind – og vores smukke, milde Bjórdís.

BLUP

Glóey har en BLUP på 100.